Het verhaal   |   Missie   |   Product ontwikkeling   |   Testimonials   |   Kom in contact!
rivo ergonomics oprichter Rik

Rik Vonk
Oprichter RIVO Ergonomics
Fysiotherapeut

het verhaal

Met een militaire uitrusting van meer dan 60 kilo lopend door de bergen van Afghanistan, een besefmoment voor Rik hoe belangrijk het juiste materiaal en de afstelling hiervan bepalend is voor jouw effectiviteit. Is je rugzak wel goed afgesteld? Zit je uitrusting strak om het lichaam om het gewicht goed te verdelen? Het vertrouwen hebben in het materiaal is in zulke situaties van levensbelang en het juiste gebruik hiervan bepalend voor de duur en effectiviteit van je inzetbaarheid.

Na 10 jaar lang als groepscommandant fysiek zware functies te hebben bekleed bij de koninklijke Landmacht werd voor Rik steeds duidelijker wat het belang is van het juiste materiaal en hoe je dit het beste in kan zetten. Voor jezelf, maar ook in het grotere plaatje. Blessureleed was binnen zijn functies eerder regel dan uitzondering. Een gebrek aan kennis, de werk- en groepsdruk van het moeten presteren en het verkeerd inzetten van materiaal is de bekende cocktail voor het ontwikkelen van (langdurige) lichamelijke problemen.

Gefascineerd en geïnspireerd door het menselijk lichaam, de extreme prestaties die het kan leveren en de invloed die je hier zelf op kan uitoefenen was de drijfveer voor Rik om een carrièreswitch te maken naar Fysiotherapeut. Mensen kunnen helpen en begeleiden bij problemen met hun lichaam en met de juiste zorg en advies het beste halen uit de mens waar je mee werkt. Dat beschrijft Rik uiteindelijk als het mooiste van dit vak

Rik heeft in verschillende settings van de gezondheidszorg gewerkt. Zowel in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk, als in de tweede lijns revalidatiecentra en ziekenhuizen. Dagelijks hielp hij mensen die met pijnklachten of langdurige blessures zijn behandelkamer binnenkwamen. De meestvoorkomende klachten waren toch wel de rug- en schouderklachten. Vaak het gevolg van slecht materiaal, een verkeerde houding tijdens werk, geen goede slaappositie of slechte gewoontes in hun dagelijkse leven. Steeds vaker zag hij dat mensen te lang wachten met de stap naar de fysiotherapeut.

De zorgverzekeraars snijden steeds meer in vergoedingen voor fysiotherapie. Reden genoeg voor veel mensen om toch net even iets langer te wachten met het inschakelen van een fysiotherapeut voor dat “pijntje”. Het gevolg hiervan is echter dat iemand zich steeds vaker meld met een klein probleem die ondertussen tot iets hardnekkigs is uitgegroeid. Een pijntje dat vaak met het juiste advies al opgelost had kunnen worden.

Met RIVO Ergonomics wilt Rik dan ook deze drempel zo veel mogelijk wegnemen. Want toegang hebben tot specialistisch advies en goed materiaal kan uiteindelijk van onschatbare waarde zijn voor de effectieviteit van jou en jouw leven. De passie, kennis en ervaring die Rik heeft meegenomen uit zijn werk als fysiotherapeut wil hij nu dan ook beschikbaar stellen met RIVO Ergonomics. Want hij is er van overtuigd dat je met de juiste kennis en het juiste materiaal de beste en meest effectie versie van jezelf kan worden!

Missie

ADVIES
Toegankelijk & Deskundig

RIVO Ergonomics streeft er naar om het gat te dichten tussen enerzijds de vraag naar deskundig ergonomisch advies en anderzijds kennis uit de praktijk van specialisten.
Door een toegankelijk platform aan te bieden met GRATIS advies willen we bijdragen aan een leven zonder klachten en het verhogen van de productiviteit.

Deskundigheid
De medewerkers van onze klantenservice zijn uitsluitend specialisten die aantoonbare ervaring hebben op het gebied van ergonomie. Dit kunnen fysiotherapeuten, ergotherapeuten of andere medisch specialisten zijn. Op deze manier kunnen we garanderen dat advies onderbouwd is en dat we tot de beste en meest effectieve oplossingen komen.

Toegankelijkheid
Naast wekelijkse blogs van specialisten met tips en informatie is er dagelijks één van onze specialisten online voor persoonlijk advies. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat jouw pijntje of ongemak op tijd wordt onderschept en de weg naar boven weer kan worden ingezet. Je kunt onze specialisten bereiken via:
– LiveChat
– E-mail
– Telefonisch (Op afspraak)

Gaat het om een groter vraagstuk of het geven van advies aan een grotere groep? Dan kan een specialist ook op locatie komen. 

PRODUCTEN
Kwaliteit & Effectief

Naast het leveren van specialistisch advies en informatie, willen we dit kunnen ondersteunen met kwalitatieve en effectieve producten. Alleen dan kan je een compleet en effectief pakket aanbieden.

Kwaliteit
Alle producten van het “RIVO Ergonomics”-merk zijn dan ook uitvoerig getest op kwaliteit, effectiviteit en duurzaamheid. Door onze korte lijnen met de fysiotherapie, kunnen we veel feedback vergaren van mensen die ook daadwerkelijk kampen met klachten, en snel reageren op vraagstellingen uit de praktijk.

Elk product is altijd ontworpen met ergonomie als belangrijkst uitgangspunt. Er wordt bij het ontwikkelen van elk product extra gelet op comfort, instel-mogelijkheden, design en het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen. Want alleen als al deze elementen kloppen kunnen we 100% achter ons product staan.

Effectief
Daarnaast is er voor elk product een handleiding gemaakt door ons team zodat iedereen het product correct kan instellen en gebruiken. Omdat wij elk product zelf ontwikkelen met een team van experts op het gebied van ergonomie staan wij 100% achter de kwaliteit en effectiviteit van elk product die wordt uitgebracht onder ons merk.

Product ontwikkeling

VRAAGSTELLING

1

Omdat ons team nog elke dag werkzaam is in de fysiotherapie, zijn we altijd op de hoogte van de huidige problematieken op het gebied van ergonomie en pijnklachten. Op deze manier kunnen we precies bepalen welke producten nodig zijn.

VRAAGSTELLING

TESTEN

2

Nadat we een vraagstelling hebben geformuleerd worden er meerdere producten in de praktijk getest op kwaliteitveiligheid en effectiviteit.

TESTEN

VERBETEREN

3

Met ons fysiotherapeutisch team gaan we kijken of we reeds bestaande producten kunnen verbeteren, of dat we een nieuw product moeten ontwikkelen. Op deze manier kunnen we kwaliteit, veiligheid en de beste effectiviteit garanderen voor onze klanten.

VERBETEREN

TESTIMONIALS

5/5

We hebben RIVO Ergonomics ingeschakeld om een ergonomie-scan te laten doen op ons kantoor. We zijn uitermate tevreden over de expertise en kennis die RIVO Ergonomics bezit en dat ze deze op zo’n prettige en vriendelijke manier overbrengen. De producten zijn top maar de service is ook minstens zo noemenswaardig!

Rob Schrouff

5/5

“Keurig op tijd geleverd”
“Goed verpakt, snelle levering”
“Geleverd zoals afgesproken”
“PostNL was het pakket kwijtgeraakt, maar gelijk een nieuwe gekregen, super!”
“Persoonlijke klantenservice, geen voorgemaakte standaard e-mail”

Bol.com winkelbeoordeling

5/5

5 zitballen besteld voor het kantoorpersoneel. Ze zijn er erg content mee. De kwaliteit is goed en ze staan erg mooi bij de rest van ons interieur. Mooi en tijdloos design. Daarnaast een snelle levering en goede after-sales. We zijn dus heel erg tevreden en komen zeker nog eens terug. Dat is één ding dat zeker is

Dino Kalkan

Contactformulier

Contact

Post

Granaatplein 101
2332 LG, Leiden
(Dit is geen fysiek winkeladres)

Telefonisch

Tel: +31 6 2834 1000
Ma - vrij 08:00 - 18:00

livechat

Binnenkort
Er komt een livechat functie aan, nog even geduld dus.

email

info@rivo-ergonomics.com
of gebruik het contactformulier

Winkelwagen